HerbaPharm növényi kivonatok
HerbaPharm növényi kivonatok

A HerbaPharm növényi kivonatok (Karsai féle cseppek) lenmag, kendermag, fűszerköménymag és máriatövismag felhasználásával készülő innovativ magyar termékek. Keresse a Vitaldepo Webáruházban!

Gombakirály Webáruház
Gombakirály Webáruház

Gyógygomba tartalmú termékek
ORVOSI tanácsadással!

Vitaldepo Webáruház
Vitaldepo Webáruház

Gyógynövényes termékek
FITOTERÁPIÁS tanácsadással!

[smartslider3 slider=2]

„Mindig úgy tartottam, ha egy embernek tudok segíteni, már akkor megérte.”

Gyöngyösi Sándor biogazda több évtizede foglalkozik gombatermesztéssel. A Fülöpjakab tanyán nőtt bele a szakmába, szüleitől tanulta a mesterséget. A családi vállalkozásként indult üzlet ma is főleg a családtagokra és néhány alkalmazottra támaszkodik. A gombatermesztés a Fülöpjakab tanyán öko szemléletű, azaz a bio minősítésű  gombákat szigorúan ellenőrzött körülmények között termeszti.

A távközléstechnikusként dolgozó szakember a gazdasági válság miatt veszítette el korábbi munkahelyét, és ekkor fordult figyelme a gombatermesztés felé. A biogazdát magyar tapasztalat hiányában rengeteg kudarc érte, sokat kellett kutatnia és kísérleteznie, amíg végül két év próbálkozás után sikerült kifejlesztenie azt az egyedi módszert, amellyel vegyszermentesen tudja termeszteni a pecsétviaszgombát, latin nevén ganoderma lucidumot.

A jótékony hatásairól ismert gombára egyik vásárlója, Rédei Magda grafikusművész hívta fel a figyelmét, aki elmondta, hogy sok beteg fogyasztja ezt a gombát, de csak külföldről és nagyon drágán tudják beszerezni, ráadásul  eredetük is bizonytalan. A szakirodalom alapos áttanulmányozása és a vásárlókkal, szaktanácsadókkal egyeztetve esett Gyöngyösi Sándor választása a ganodermára, amit a shiitake, a gyapjas tintagomba és a süngomba követett. Ezekkel a gyógygombákkal 2008-ban kezdett foglalkozni, először a ganoderma lucidum nagyüzemi termesztését dolgozta ki, amely gomba iránt akkora lett a kereslet, hogy emiatt csak az utóbbi két-három évben tudott újabb gombafajtákkal kísérletezni. Sikerült a shiitake gomba nagyüzemi előállítását is kifejleszteni, a gyapjas tintagombát és a süngombát pedig egyelőre kísérleti jelleggel termeszti, de már itt is rendelkezésére áll a megfelelő technológia.

De mire is jók ezek a gombák? Miért is nevezhető magyar csodának a ganoderma?

A biogazda hároméves kor felett mindenkinek ajánlja a ganodermát. Ő maga és családja napi rendszerességgel fogyaszt a gombaőrleményből, mert fontos számukra az egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése. Talán kevesen tudják, de a ganodermára a világ számos szegletében úgy tekintenek mint különös, életerőt adó gyógynövényre, a távol-keleti orvoslásban több mint ötezer éve ismerik és alkalmazzák. A ganoderma igen sokoldalú gombafajta, amely amellett, hogy támogatja az immunrendszert, s ezáltal megvédi fogyasztóját a daganatsejtek képződésétől és növekedésétől; az asztma, az álmatlanság és a magas vérnyomás esetén is alkalmazható a kínai medicina szerint. Nem véletlen, hogy a világon igen elterjedt az alkalmazása, ma már a világ számos országában a modern orvosi kiegészítő terápia szerves része.

Az elmúlt évek során Gyöngyösi Sándor számtalan pozitív visszajelzést kapott a gomba fogyasztóitól, a köszönőlevelek és –telefonok sokasága bizonyítja, hogy munkájára nagy szükség van. A világon egyedüliként sikerült elérnie, hogy a hagyományosan alig pár centiméteresre növő shiitake nála 10-15 cm (de nem ritkán 20 cm!) méretűre nő, a külföldi termesztők legnagyobb meglepetésére, ez a teljesítmény egy igazi magyar csoda.

A biogazda kiemeli, a gomba egyik alapvető tulajdonsága, hogy mint egy szivacs magába szív mindent a környezetből, ezért nagyon fontos az, hogy a föld, amelyben terem és a levegő, amely körbeveszi, a lehető legtisztább legyen. Mindezt figyelembe véve ilyen körülmények között termeszti Gyöngyösi Sándor a shiitake gombát is, amely egészségvédő hatásának köszönhetően segít szabályozni és aktiválni a testi funkciókat. Mind a ganoderma, mind a shitakee gombának is igen magas a ß-glükán tartalma, a szakirodalom szerint mindkét gombafajta képes megjelölni a hibás sejteket, amelyek így láthatóvá válnak az immunrendszer számára, és így könnyebben elpusztíthatja azokat.

A biogazda a kínai süngombát és a gyapjas tintagombát termeszti még, az előbbi kapcsán kiemeli, hogy azt az emésztési panaszok esetén ajánlja, az utóbbi fogyasztását pedig a benne található hasznos anyagok miatt immuntámogatásra ajánlja. Elmondása szerint a négy gomba együttes alkalmazása is lehetséges, mert felerősítik egymás jótékony hatását. Gyöngyösi Sándor már a kezdetektől fogva orvosokkal és természetgyógyászokkal, élelmiszermérnökökkel és dietetikusokkal dolgozik együtt, gombáit elsősorban a magyar piacon adja el, de vannak külföldi megrendelői is. A gombák porított változatából kozmetikumokat és minőségi desszerteket, kávékülönlegességeket is készít. További céljai között szerepel a már megszerzett tapasztalat és a szaktanácsadókkal való konzultáció alapján a gombák beltartalmi értékének növelése, a gombák feldolgozásának korszerűsítése. Szeretné, ha minél többen megismernék e biogombák jótékony hatását, élete mottóját pedig így foglalja össze:

„Tudatos élettel az egészséges jövőért!”

Gyöngyösi Sándor és  bioganoderma gombái

Gyöngyösi Sándor és bioganoderma gombái

Forrás: http://aperti.blog.hu/2015/05/21/ganoderma_a_magyar_biocsoda

GABOLEXIN – a természet ereje!
GABOLEXIN – a természet ereje!

A Gabolexin 10 fél gyógynövényből készült kiváló immuntámogató termék!

HerbaPharm növényi termékek
HerbaPharm növényi termékek

HerbaPharm természetes növényi termékek Békésből kendermagból, lenmagból, máriatövismagból..

Bihar Kincse gyógyteák
Bihar Kincse gyógyteák

25 féle problémára kínálunk kézzel szedett gyógynövényekből teakeverékeket, fitoterápiás tanácsadással.

AKCIÓS étrend-kiegészítők
AKCIÓS étrend-kiegészítők

Aktuálisan árkedvezménnyel árult étrend-kiegészítők közül válogathat oldalunkon! Nálunk akár 50%-os kedvezménnyel is vásárolhat!