[smartslider3 slider=2]
A “shrub” szó az arab “sharāb” szóból származik, melynek jelentése “inni”.
A „shrub”-ok angol verziója a kora 15. századbeli orvosi szíverősítőkből és a perzsa „sekanjabin” nevű italból ered.
A „shrub” észak-amerikai elterjedése a 17. századi angol telepeseknek köszönhető. Az ecetet különböző gyümölcsök és zöldségek tartósítására használták. Az ecetet vízzel keverték, édesítették és így üdítőitalként fogyasztották, később alkoholos koktélok alapanyagaként is használták.
Az ecetalapú „shrub” italok fogyasztása 2011-ben ismét népszerűvé vált az amerikai éttermekben és bárokban. Később a trend elterjedt más angol nyelvterületen is, Kanadában és Nagy-Brittaniában is népszerűvé vált. A „shrub”-okat savasságuk alkalmassá teszi aperitifnek, digestivnek, izgalmas alapot nyújtva koktélokhoz is. A citrusfélékkel savanyított koktélokkal ellentétben, az ecet alapú italok rázáskor áttetszőek maradnak.
Mert ez egy nagyon egészséges ital, 100%-ban természetes összetevőket tartalmaz és a benne lévő borecetnek hála, sok féle pozitív hatása lehet szervezetünk működésére. Hogy melyek ezek? A jó minőségű borecet rendszeres fogyasztása
És emellett még segítségünkre lehet a normál bélflóránk helyreállításában is, ezzel is hozzájárulva immunrendszerünk megfelelő működéséhez.
A Tokaj-hegyaljai borvidék legfinomabb boreceteiből készülű mennyei nedü megvásárolható a Vitaldepo Webáruházban!
https://vitaldepowebaruhaz.hu/termekkategoria/shrubbie-termeszetes-uditoital/