HerbaPharm növényi kivonatok
HerbaPharm növényi kivonatok

A HerbaPharm növényi kivonatok (Karsai féle cseppek) lenmag, kendermag, fűszerköménymag és máriatövismag felhasználásával készülő innovativ magyar termékek. Keresse a Vitaldepo Webáruházban!

Gombakirály Webáruház
Gombakirály Webáruház

Gyógygomba tartalmú termékek
ORVOSI tanácsadással!

Vitaldepo Webáruház
Vitaldepo Webáruház

Gyógynövényes termékek
FITOTERÁPIÁS tanácsadással!

[smartslider3 slider=2]

Miért olyan fontos a csökkent libidó kezelése egy párkapcsolatban?

A csökkent szexuális vágy, más néven csökkent nemi vágy önmagában nem tűnik komoly problémának, ugyanúgy tudunk dolgozni, sportolni és szórakozni is mellette további tünetek nélkül, mint azelőtt. Ám a helyzet csöppet sem ilyen rózsás, hiszen egyrészt a jó kapcsolatok egyik alapja a jó szex, másrészt a csökkent nemi vágy (férfiaknál csökkent tesztoszteron szint) sok mindenről árulkodik.

Mik lehetnek a csökkent libidó okai és mik váltják ki a szexuális vágy csökkenését?

 • Stressz vagy depresszió: a modern világ egyik nagy betegsége a munkahelyi vagy magánéleti stressz. A stressz számos betegség további okozója és mint olyan a nemi vágy csökkenésének is felelőse, amely nagyobb mérték esetén egyenesen megöli a libidót.
 • Fáradtság: a munkahelyi túlterhelés, a sok túlóra és a kapkodás mind-mind olyan faktor, amely csak a fáradtságunkat növelik, viszont a libidónkat csökkentik. Sajnos sokszor egy jó alvás fontosabb, mint egy jó szeretkezése párunkkal. Csak megsúgjuk: nem jobb, aludni utána is lehet.
 • Mozgáshiány: a mozgásszegény életmód tuti recept a nemi vágy csökkenésre.
 • Párkapcsolati problémák: bizonytalanság és bizalmatlanság: a bizonytalanság párunk iránt (aggódás és stressz) nagy mértékben csökkenti libidónkat.
 • Egészségtelen táplálkozás: az egészségtelen, zsíros ételek szintén kedvezőtlenül hatnak a nemi vágyra.
 • Betegségek: már egy egyszerűbb megfázás is csökkenti a nemi vágyat, nem is beszélve komolyabb betegségekről, mint a cukorbetegség, rák vagy tüdőbetegségek. Ha a probléma gyanúja van kilátásban akkor érdemes felkeresnie orvosát.

parkapcsolat

Hogyan fokozható a libidó, mitől jön meg a szexuális vágyunk?

 • a szexuális vágy kicsit egy öngerjesztő folyamat is, hiszen maga a szexuális aktus boldogság hormont termel, ezáltal egészségesebbek leszünk és nő a libidónk. Fontos tehát, hogy ha egy kicsit fáradtak vagyunk, de lenne is kedvünk szeretkezni meg nem is akkor tegyük meg, tegyük boldoggá a párunkat és magunkat is, szeretkezzünk!
 • sportoljunk, mozogjunk sokat: a sportok friss vérrel látják el a nemi szerveket, növelik a tesztoszteron szintet és ezáltal a libidót is. Mellesleg fittek is leszünk, a fáradtság is kevesebbet tör ránk, így több kedvünk lesz a szeretkezésekhez is. Továbbá elősegítik a jókedvért felelős vegyületek, az endorfinok termelődését az agyban. A rendszeresen sportoló férfiak kevésbé küzdenek szexuális zavarokkal. A sport az egyik legjobb potencianövelő.
 • Táplálkozzunk egészségesen, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag ételeket fogyasztva, melyek serkentik a véráramlást a nemi szervekhez és fokozzák a tesztoszteron szintet. Bővebben itt olvashat a tesztoszteron fokozó ételekről. Lehetőség szerint kerüljük a cukrokat, hiszen a véráramban lévő nagy mennyiségű cukrok visszafogják a nemi hormonok termelődését.
 • Használjuk ki az illatok adta lehetőségeket, hiszen az illatoknak nagy hatása lehet a libidóra és szexuális vágyra. A virágillat, a gyökerek, a vadnövények és az olajok illata is serkenthetik a libidót. Partnerünk illata szintén jó hatással van a nemi vágyunkra.
 • Végezzünk relaxáló gyakorlatokat: a túl sok stressz megemeli a kortizol hormon szintjét, mely a tesztoszteronszint csökkenéséhez vezet, ezért fontos, hogy szánjunk időt a testi és lelki békénk fenntartására.
 • Fogyasszunk megfelelő mennyiségű D-vitamint: az optimális mennyisége alapvetően befolyásolja egészségünket és a szexuális életünket.
 • Fedezzünk fel új dolgokat: az újdonság varázsa a szexuális életre is jótékonyan hat, hiszen ha új, érdekes élményeket gyűjtünk, be partnerünkkel az stimulálja a dopamin vegyület termelődését az agyban, ami serkenti a libidót.

 

GABOLEXIN – a természet ereje!
GABOLEXIN – a természet ereje!

A Gabolexin 10 fél gyógynövényből készült kiváló immuntámogató termék!

HerbaPharm növényi termékek
HerbaPharm növényi termékek

HerbaPharm természetes növényi termékek Békésből kendermagból, lenmagból, máriatövismagból..

Bihar Kincse gyógyteák
Bihar Kincse gyógyteák

25 féle problémára kínálunk kézzel szedett gyógynövényekből teakeverékeket, fitoterápiás tanácsadással.

AKCIÓS étrend-kiegészítők
AKCIÓS étrend-kiegészítők

Aktuálisan árkedvezménnyel árult étrend-kiegészítők közül válogathat oldalunkon! Nálunk akár 50%-os kedvezménnyel is vásárolhat!