HerbaPharm növényi kivonatok
HerbaPharm növényi kivonatok

A HerbaPharm növényi kivonatok (Karsai féle cseppek) lenmag, kendermag, fűszerköménymag és máriatövismag felhasználásával készülő innovativ magyar termékek. Keresse a Vitaldepo Webáruházban!

Gombakirály Webáruház
Gombakirály Webáruház

Gyógygomba tartalmú termékek
ORVOSI tanácsadással!

Vitaldepo Webáruház
Vitaldepo Webáruház

Gyógynövényes termékek
FITOTERÁPIÁS tanácsadással!

[smartslider3 slider=2]

A macskakarmot már évszázadok óta használják Dél-Amerikában különböző betegségek megelőzésére és kezelésére, úgy mint például vírusos betegségek, daganatos betegségek, gyomorfekély, gyulladások, láz és ízületi gyulladások.

Gyógyszerként a növény belső kérgének és gyökerének kivonatát fogyasztották, melyek ma is kaphatók kapszula és tea formájában.

Az eddigi tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a macskakarom hatásos lehet

  • osteoarthritis és rheumatoid arthritis,
  • különböző gyulladásos betegségek,
  • baktérium- és vírus által okozott betegségek ,
  • magasvérnyomás betegség esetén.

Az Uncaria tomentosa 17 különböző alkaloidot tartalmaz, de a növény leginkább vizsgált hatóanyagai immunerősítés és gyulladáscsökkentés szempontjából az ún. oxindol-alkaloidok, melyek pontos szerepe még nem teljesen tisztázott.

Az ajánlott adagolás betartása mellett nincsen mérgező hatása, biztonságosan szedhető, és nem igen okoz mellékhatást. Ritkán fejfájás, szédülés, hányás és enyhe hasmenés fordulhat elő fogyasztása során, ami főként keserű ízének köszönhető.

Mikor nem javasolt a Macskakarom használata?

  • terhesség idején szedni, vagy terhesség tervezése esetén,
  • szerv- vagy szövetátültetésen átesettek immunszupresszív kezelése alatt,
  • autoimmun betegségben szenvedőknek,
  • tbc betegségben szenvedőknek,
  • leukémia esetén,
  • alacsony vérnyomás esetén.

Vese- és májbetegek kérdezzék meg kezelőorvosukat, mielőtt szedni szeretnék. Gyerekeknek csak orvosi javallat mellett adjunk macskakarmot. A gyökér és a kéreg kivonatok hatása nagyban függhet attól, hogy az év mely szakaszában takarították be a növényt. Bármilyen kivonat vásárlásánál győződjünk meg arról, hogy a termék megfelelő minőségű, lehetőleg ismert gyártótól vásároljunk.

Hazánkban a Macskakarom (Uncaria tomentosa) étrend-kiegészítőkben nem szerepelhet, az OGYEI honlapján az alábbi információk olvashatók :

Az Uncaria tomentosa étrend-kiegészítőkben és az egyéb anyagokkal dúsított élelmiszerekben történő biztonságos alkalmazása nem állapítható meg, annak ellenére, hogy az Uncaria tomentosa kéreg alkalmazása az Európai Unió egyes tagállamaiban engedélyezett.
• Az Uncaria tomentosa kéreg, illetve az abból előállított növényi készítmények (kivonatok) olyan hatással bírnak, melyeknek orvosi felügyelet mellett, betegségek kezelésében van jelentőségük (úgymint gyulladáscsökkentő hatás, daganatellenes hatás, immunológia hatás)
Az Uncaria tomentosa kéreg feltételezett immunológia hatása messze túlmutat egészséges embereken történő alkalmazás keretein.”

Ezért hazánkban a Macskakarom gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékként kerülhet csak forgalomba! Orvosi ellenőrzés mellett javasoljuk a használatát. A Vitaldepo Webáruházban folyamatosan megvásárolható.

macskakarom-emlorak-2013-10-24

Források: 

GABOLEXIN – a természet ereje!
GABOLEXIN – a természet ereje!

A Gabolexin 10 fél gyógynövényből készült kiváló immuntámogató termék!

HerbaPharm növényi termékek
HerbaPharm növényi termékek

HerbaPharm természetes növényi termékek Békésből kendermagból, lenmagból, máriatövismagból..

Bihar Kincse gyógyteák
Bihar Kincse gyógyteák

25 féle problémára kínálunk kézzel szedett gyógynövényekből teakeverékeket, fitoterápiás tanácsadással.

AKCIÓS étrend-kiegészítők
AKCIÓS étrend-kiegészítők

Aktuálisan árkedvezménnyel árult étrend-kiegészítők közül válogathat oldalunkon! Nálunk akár 50%-os kedvezménnyel is vásárolhat!